Zo biedt Stichting DierenLot duizenden dieren kans op een beter leven

ONZE AANPAK

Stichting DierenLot trekt zich het lot van dieren met een buitengewoon beroerd bestaan. Wij maken ons hard tegen mishandeling, verwaarlozing en andere vormen van onnodig lijden. We vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Want die hebben het verreweg het moeilijkst met het financieren van hun hulp.

Logo Stichting Dierenlot

Bedrijfsgegevens

Stichting DierenLot
Postbus 359
3500AJ Utrecht

IBAN: NL28 INGB 0000 0023 29
BIC: INGB NL2A
RSIN / ANBI: 8030.01.873

ACTUELE PROJECTEN

Nieuwe couveuses houden de kittens van Dierenasiel Adventure warm

Jaarlijks vangt Stichting Dierenasiel Adventure zo’n 300-250 katten op. Ongeveer 30% van dit aantal zijn kittens. Gelukkig worden de meeste pasgeboren kittens binnengebracht met moeder, maar helaas komt het ook voor dat de kittens moederloos zijn. Deze kittens hebben intensieve zorg nodig. Ze moeten gevoerd worden, maar ook op temperatuur gehouden worden. De opvang deed daarom een aanvraag bij DierenLot en mocht twee couveuses in ontvangst nemen. Op dit moment worden er acht kittens warmgehouden in de couveuses van Dierenasiel Adventure.

Lees meer..


Ebola bestrijding in medisch crisisgebied DR Congo

Op 18 november 2020 is de elfde ebola-uitbraak in het westen van DR Congo voorbij verklaard. Sinds 1 juni raakten 130 mensen besmet met ebola en zijn er 55 mensen overleden. Onze teams werkten al in het gebied en kwamen direct na de uitbraak in actie. Inmiddels hebben zij veel kennis van en ervaring met de bestrijding van ebola. Mede dankzij hun inzet was deze uitbraak snel onder controle. Helaas betekent dit geen einde aan de crisis in het land: de strijd tegen corona (COVID-19), mazelen en cholera gaat door.

Lees meer..


Acute noodhulp, medicijnen en psychologische hulp voor oorlogsslachtoffers in Irak

Irak is ongeveer tien keer zo groot als Nederland, en er wonen ruim 40 miljoen mensen. Al tientallen jaren hebben de Irakezen veel te verduren. Protesten die met geweld gepaard gaan, de Golfoorlog, de oorlog met buurland Iran en de strijd tegen de IS zijn de meest recente voorbeelden. Veel mensen zijn gevlucht. Op het toppunt van het conflict met de IS waren er 6 miljoen vluchtelingen binnen Irak. Nog steeds zijn 1,8 miljoen Irakezen op de vlucht.

Lees meer..