Zorgtoeslag betaaldatum 2022

De zorgtoeslag is bedoelt ter compensatie van zorgkosten. Mensen met een relatief laag inkomen worden daarmee gecompenseerd door de overheid. Daarmee is de zorgtoeslag een fijne financiële tegemoetkoming voor veel mensen. Maar wanneer wordt de zorgtoeslag uitbetaald? Niet iedere maand sta je even financieel even sterk. Dan is het prettig te weten op welke datum de zorgtoeslag uitgekeerd wordt. Bekijk hieronder de uitbetaaldata van de zorgtoeslag:
 

Zorgtoeslag uitbetaaldata

Januari 2022

20e

Februari 2022

20e

Maart 2022

20e

April 2022

20e

Mei 2022

20e

Juni 2022

20e

Juli 2022

20e

Augustus 2022

20e

 

 

Wanneer ontvang je zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is met name bedoelt voor mensen met minder financiële middelen. Stijgende zorgkosten drukken al snel op het maandbudget. Met de uitkering van een zorgtoeslag blijft de verplichte basisverzekering voor iedereen betaalbaar. Of je zorgtoeslag ontvangt is afhankelijk van je jaarinkomen. Maar wanneer ontvang je zorgtoeslag? Met een bruto jaarinkomen tot 40.000 euro heb je recht op zorgtoeslag. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het exacte inkomen. Mensen met een laag inkomen ontvangen een hoger bedrag dan mensen met een hoger inkomen.

Op welke datum wordt zorgtoeslag gestort?

De zorgtoeslag wordt maandelijks uitgekeerd. De exacte uitbetaaldatum verschilt per maand, maar in de basis ligt de betaaldatum van de zorgtoeslag rond de 20e van iedere maand. Wil jij precies weten wanneer zorgtoeslag gestort wordt? Bekijk dan de bovenstaande tabel met uitbetaaldata van de zorgtoeslag.

Zorgtoeslag nog niet uitgekeerd

Over het algemeen is De Belastingdienst redelijk consistent met het uitkeren van de zorgtoeslag. Eerder genoemde zorgtoeslag betaaldata zijn betrouwbaar. Veel gezinnen leven volgens een strakke financiële planning. Een zorgtoeslag uitkering biedt veel mensen wat financiële ademruimte. Is de betaaldatum inmiddels verstreken en is er nog geen zorgtoeslag gestort? Dat is een vervelende situatie. Neem contact op met De Belastingdienst voor advies op maat.

Geld nodig tot zorgtoeslag uitbetaling

De zorgtoeslag vormt voor veel mensen een fijn extraatje halverwege de maand. Maar wat als de zorgtoeslag niet op tijd wordt gestort? Het verstrijken van betaaldata kan lijden tot aanmaningen en boetes. Voorkom financiële problemen met een kortlopend krediet van Saldodipje.nl. Zo sluit je binnen 24 uur een lening tot maximaal 1500 euro. Geld lenen kost geld. Bekijk de rentevoet hieronder: