Zo biedt Artsen zonder grenzen medische ondersteuning in ramp- en oorlogsgebieden
ONZE AANPAK
Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend. Dat maakt het verschil tussen leven en dood.
Bedrijfsgegevens
Artsen zonder grenzen
Plantage Middenlaan 14
1018 DD Amsterdam
IBAN: NL13 INGB 0000 0040 54
BIC: INGBNL2A
RSIN / ANBI: 006790264
MEER INFORMATIE
Ebola bestrijding in medisch crisisgebied DR Congo
Op 18 november 2020 is de elfde ebola-uitbraak in het westen van DR Congo voorbij verklaard. Sinds 1 juni raakten 130 mensen besmet met ebola en zijn er 55 mensen overleden. Onze teams werkten al in het gebied en kwamen direct na de uitbraak in actie. Inmiddels hebben zij veel kennis van en ervaring met de bestrijding van ebola. Mede dankzij hun inzet was deze uitbraak snel onder controle. Helaas betekent dit geen einde aan de crisis in het land: de strijd tegen corona (COVID-19), mazelen en cholera gaat door.
Acute noodhulp, medicijnen en psychologische hulp voor oorlogsslachtoffers in Irak
Irak is ongeveer tien keer zo groot als Nederland, en er wonen ruim 40 miljoen mensen. Al tientallen jaren hebben de Irakezen veel te verduren. Protesten die met geweld gepaard gaan, de Golfoorlog, de oorlog met buurland Iran en de strijd tegen de IS zijn de meest recente voorbeelden. Veel mensen zijn gevlucht. Op het toppunt van het conflict met de IS waren er 6 miljoen vluchtelingen binnen Irak. Nog steeds zijn 1,8 miljoen Irakezen op de vlucht.