Zo biedt Artsen zonder grenzen medische ondersteuning in ramp- en oorlogsgebieden

ONZE AANPAK

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend. Dat maakt het verschil tussen leven en dood.

Bedrijfsgegevens

Artsen zonder grenzen
Plantage Middenlaan 14
1018 DD Amsterdam

IBAN: NL13 INGB 0000 0040 54
BIC: INGBNL2A
RSIN / ANBI: 006790264

ACTUELE PROJECTEN

Spoedeisende hulp en medicijnen voor vluchtelingen in en rondom Oekraïne

De situatie in Oekraïne is zorgwekkend en onvoorspelbaar: elke dag brengt nieuwe verschrikkingen met zich mee. Zelfs hulporganisaties, medische faciliteiten en patiënten worden niet gespaard van oorlogsgeweld. Onze teams zijn vastbesloten om hulp te blijven bieden aan mensen in Oekraïne. We bekijken de situatie per dag en doen wat we kunnen. Zo bieden we hulp in metrostations waar duizenden burgers schuilen voor geweld. Ook bieden we zorg in een trein waarmee we patiënten evacueren naar een veilige plek. ​

Lees meer..


Ebola bestrijding in medisch crisisgebied DR Congo

Op 18 november 2020 is de elfde ebola-uitbraak in het westen van DR Congo voorbij verklaard. Sinds 1 juni raakten 130 mensen besmet met ebola en zijn er 55 mensen overleden. Onze teams werkten al in het gebied en kwamen direct na de uitbraak in actie. Inmiddels hebben zij veel kennis van en ervaring met de bestrijding van ebola. Mede dankzij hun inzet was deze uitbraak snel onder controle. Helaas betekent dit geen einde aan de crisis in het land: de strijd tegen corona (COVID-19), mazelen en cholera gaat door.

Lees meer..


Acute noodhulp, medicijnen en psychologische hulp voor oorlogsslachtoffers in Irak

Irak is ongeveer tien keer zo groot als Nederland, en er wonen ruim 40 miljoen mensen. Al tientallen jaren hebben de Irakezen veel te verduren. Protesten die met geweld gepaard gaan, de Golfoorlog, de oorlog met buurland Iran en de strijd tegen de IS zijn de meest recente voorbeelden. Veel mensen zijn gevlucht. Op het toppunt van het conflict met de IS waren er 6 miljoen vluchtelingen binnen Irak. Nog steeds zijn 1,8 miljoen Irakezen op de vlucht.

Lees meer..